UV DEZINFEKCIJA IN OZONIRANJE PITNE VODE IN TEHNOLOŠKIH ODPADNIH VOD S SISTEMI WEDECO 
VIR: WEDECO AG izobraževanje o UV tehnologiji in ozoniranju Herford, Nemčija, 16.2.2004 - 19.2.2004

Podjetje WEDECO AG, Herford iz Nemčije je od 16.2.- 19.2. 2004 organizirala izobraževalni seminar na temo obdelave pitne in odpadne vode. WEDECO AG je namreč eno vodilnih podjetij na področju priprave pitne vode in obdelave tehnoloških odpadnih vod s pomočjo dezinfekcije z UV tehnologijo in oksidacije z ozonom.

Cilj izobraževanja je bil predstavitev njihove lastne tehnologije na področju UV dezinfekcije in ozoniranja in sistemov za obdelavo pitne vode za individualne uporabnike ali večje sisteme. Izčrpno so bile predstavljene teoretske osnove obeh vrst tehnologij, tehnološka izvedba sistemov in njihovo delovanje, servisiranje, principi nadzora in izvajanje kontrole nad sistemi ter dimenzioniranje. Podjetje ima lastni laboratorij za raziskave in razvoj, kjer se vršijo pilotni poskusi s področja ozoniranja in uvajajo številne inovacije s področja tehnik UV. Prav s slednjo tehnologijo dosegajo izjemne učinke v smislu obdelave pitne vode ali čiščenja odpadnih vod. Prav tako so bile predstavljene številne aplikacije WEDECO proizvodov, dimenzionirane in postavljene na različnih koncih sveta.

Izobraževanje je bilo za vse udeležence enkratna priložnost za izmenjavo strokovnih mnenj in predstavitev problemov, ki jih rešujejo. Iz podjetja IEI so se izobraževanja udeležili Irena Kopač, Simona Gobec in Sebastjana Klepec.

Zapisali Sebastjana KLEPEC in Simona GOBEC.
 

Nazaj na arhiv novic Natisni to stran Nazaj na iei.si