Projekt Ecoprofit: certifikacijski pregled v podjetju IEI d.o.o. ' ; (VIR:IEI)

Naše podjetje se je v letu 2002 vključilo v projekt Ecoprofit (Ecological Project For Integrated Environmental Technology), ki ga izvaja podjetje CPC Avstrija iz Gradca, Avstrija. Namen projekta je doseganje čim večjega prihranka ob čim nižjih vložkih upoštevajoč varovanje naravnega okolja. Več o tem na strani: http://www.cpc.at/

Naše podjetje je v prvem letu sodelovanja v projektu Ecoprofit začelo z ločenim zbiranjem odpadkov na izvoru. Ločujemo papir/karton, baterije ter tonerje za tiskalnike. Tonerje vračamo dobavitelju, ki nam dostavlja reciklirane oziroma ponovno polnjene tonerje, pri čemer se je že pokazal znaten prihranek.

Komisija, ki so jo sestavljali Suzana Prajnc-Potrč (Zavod za varstvo okolja, Mestna občina Maribor), Holzner Christoph (CPC Avstrija) ter Ivan Meier (Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica Maribor), je poslušala predstavitev dela in rezultatov v prvem letu sodelovanja v projektu Ecoprofit, nato pa je diskusiji sledil še ogled podjetja. Komisija je dosežke ocenila kot pozitivne in spodbudne.

Naše podjetje ima tudi v prihodnje namen sodelovati v projektu ter nenehno zmanjševati negativni vpliv svojega delovanja na naravno okolje.

Za več informacij v zvezi s sodelovanjem podjetja IEI d.o.o. v projektu se obrnite na Mojco Langerholc (tel: 02/300-48-42 ali e-mail: mojca.langerholc@iei.si).

Zapisala Mojca Langerholc.
 

Nazaj na arhiv novic Natisni to stran Nazaj na iei.si