VIIth International Symposium Waste Management Zagreb 2002 ; (VIR:IEI)

Med 14. in 16.11.2002 se je v Zagrebu odvijal mednarodni simpozij z naslovom "VIIth International Symposium Waste Management Zagreb 2002". Udeležili so se ga trije zaposleni v našem podjetju in sicer Željko Blažeka, Mojca Langerholc in Sabina Žaja. Slednja je tudi ustno predstavila projekt "Center za ravnanje z odpadki-CeRO Celje".

Simpozij je potekal dva dni v vzporednih sekcijah s poudarkom na problematiki odlaganja odpadkov in odlagališč nenevarnih in nevarnih odpadkov. Del simpozija je bil namenjen tudi zakonski in finančni ureditvi področja odpadkov, reciklaži in ponovni uporabi odpadkov, ločenemu zbiranju odpadkov na viru, različnim izkušnjam podjetij na področju ravnanja z embalažo in odpadno embalažo, alternativnim možnostim ravnanja z izcednimi vodami (rastlinske čistilne naprave), nadzorom nad odlagališči (izcedne vode, plini itd.). Ena sekcija pa je bila namenjena problematiki izobraževanja in osveščanja ljudi.

Tretji, zadnji dan sta bili organizirani ekskurziji z ogledi in sicer odlagališča Prudenac/Jakuševec (Zagreb) ter regijskega centra za ravnanje z odpadki Budimpešte (Madžarska).

V zborniku objavljen članek "Center za ravnanje z odpadki-CeRO Celje" je v PDF obliki na voljo v slovenskem, angleškem in hrvaškem jeziku.

Zapisala Mojca Langerholc.
 

Nazaj na arhiv novic Natisni to stran Nazaj na iei.si