Čistilne naprave in bioplinarne
Kanalizacija
Gospodarjenje z odpadki
Oskrba s pitno vodo
Hidrogeologija in raba tal
Raziskovalna in razvojna dejavnost

Izgradnja lizimetrske postaje v CERO Puconci

19.5.2013

Izgradnja lizimetrske postaje v CERO Puconci

 

V okviru novega sodobnega centra za ravnanje z odpadki v Puconcih (CEROP) je bila predvidena tudi meteorološka lizimetrska postaja za določanje bilance vode v prekrivnih tleh odlagališča. Postavil jo je vodilni proizvajalec te tehnologije v Evropi - UMS GmbH iz Münchna, ki ima zaščiten patent za tako imenovane lizimetre tretje generacije s precizno tehtalno tehniko.

 

Na območji CEROP-a je bila postavljena meteorološka lizimetrska postaja, ki vključuje samo lizimetrsko posodo v jašku s tehtalnim sistemom, vremensko postajo in servisni jašek za zbiranje vseh merjenih podatkov v elektronskem zbiralniku, z možnostjo prenosa v komandni center CEROP-a.

 

Postavitev celotne merilne postaje je potekala od 13. do 15. maja, ob delu in prisotnosti predstavnika UMS-a g. Stefana Engelhardta, sodelavcev IEI-ja (mag. Irena Kopač in Tomaž Kopač) ter delavcev gradbenega podjetja POMGRAD.

 

Podrobnejši opis lizimetrskih sistemov in meteorološkega lizimetra: lizimetrski-sistemi.

Fotogalerija

Postavitev lizimetrske posode za polnjenje Izkop za postavitev lizimetra s servisnim jaškom Postavljanje betonskih jaškov za lizimetrsko posodo in servisni jašek Postavljanje betonskih jaškov za lizimetrsko posodo in servisni jašek Postavljanje betonskih jaškov za lizimetrsko posodo in servisni jašek Postavljanje betonskih jaškov za lizimetrsko posodo in servisni jašek Montaža sesalnih sveč v dno lizimetrske posode Polnjenje lizimetrske posode Polnjenje lizimetrske posode Vrtanje odprtin v jašek za električno napeljavo Postavljanje metorološke postaje Postavljanje metorološke postaje Vstavljena lizimetrska posoda v betonskem jašku Postavitev zbiralnikov padavinjske vode

Institut za ekološki inženiring d.o.o. Ljubljanska ulica 9
2000 Maribor, SI
T: +386 (0)2 30 04 811
F: +386 (0)2 30 04 835
iei@iei.si

 

Izdelava spletne strani: NAVDIH.NET