Čistilne naprave in bioplinarne
Kanalizacija
Gospodarjenje z odpadki
Oskrba s pitno vodo
Upravljanje z vodnimi viri in raba tal
Raziskovalna in razvojna dejavnost

Drugi srbski kongres o cestah

16.6.2016

14.6.2016

 

V Beogradu je potekal 9. in 10. junija 2016 v hotelu Crowne Plaza Drugi srbski kongres o cestah (Drugi srpski kongres o putevima).  Kongres so organizirali Srbsko društvo za ceste ( Srpsko društvo za puteve "Via-Vita"), Javno podjetje Ceste Srbije (Јаvno preduzeće "Putevi Srbiје"), Gradbena fakulteta in Fakulteta za promet iz Beograda. Kongres je odprla  podpredsednica vlade in ministrica za  gradbeništvo, promet in infrastrukturo srbske vlade  Zorana Mihajlović.

 

Teme kongresa so bile: planiranje in projektiranje;  gradnja in vzdrževanje, upravljanje  s cestami, promet, ITS in nove tehnologije, varnost prometa na cestah ter  trajnostni razvoj in zaščita okolja.

 

V tematskem sklopu Planiranje in projektiranje sta avtorja dr Uroš Krajnc ter Metka Pavčič iz Instituta za ekološki inženiring ter Boris Stergar iz Biroja za projektiranje predstavili prispevek Gradnja cest na poplavnih področjih. Avtorji so predstavili prakso v slovenskem prostoru ter več konferenc na to temo, ki so bile organizirane v Sloveniji od leta 1996 dalje. 

Fotogalerija

Zanimive povezave:

Institut za ekološki inženiring d.o.o. Ljubljanska ulica 9
2000 Maribor, SI
T: +386 (0)2 30 04 811
F: +386 (0)2 30 04 835
iei@iei.si

Prijava na e-Revijo Ekolist

 

Izdelava spletne strani: NAVDIH.NET